понеделник, 30 август 2010 г.

Страхотно преживяване!!!

Както каза една моя курсистка днес: - Какъв кеф -два дни без мъже, без деца, а само с кълбета!!
Курса в Априлци измина през почивните дни изключително приятно.
Имаше жени от региона и почиващи там, които бяха много сръчни и с лекота усвояваха каквото им покажа.
Първият ден си припомнихме повечето видове свивки и наметки, за да си плетем летните дантелите с лекота и направихме ромбове за възглавница тип ”пачуърк”. Вторият ден си посмятахме, скроихме и почти оплетохме една жилетка започната от врата.


Не съм се и съмнявала във сръчността на българката, оказа се ,че и от другите страни не са по-малко сръчни жените. Шаней от Дубай за двата дни се научи да започва, лицева, опакова бримка и да завършва. Преди тръгване от България започна шал, въпреки, че в географска ширина ще и е полезен само, ако ходи на изкуствената писта за ски-:)).


Домакините на събитието Мария и Жулиен ван Доммелен са най-любезните хора, които познавам. Нашият курс даде началото на курсове по грънчарство, езда и още над 30 вида курса, които те предлагат в техният център. Ние бяхме първите, които влязоха в една прекрасно ремонтирана и аранжирана стая. През цялото време около нас се въртяха и ни донасяха напитки и сладкиши малки сладки девойки, а когато бяха свободни хващаха иглите и те да плетат. Имаше прясно опечени курабии с канела, кафе с кардамон, 5 вида чай и плодове и какво ли още не.
Домакините имат дъщеря на 12 години, за която бях свидетел, как се запали да плете 12 часа, което за един полутинейджър е направо нестандартно занимание.
Щастлива съм , че бях там, надявам се да съм била полезна на всички дошли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар