понеделник, 3 май 2010 г.

Прежди и модели за топло време


И така правим обратен завой след месец Април/Акрил в месец Май ще си пишем и плетем предимно за естествени материали и модели за тях.
Какво означава естествени? Момичетата преминали през курса на плетене занаят много добре материалите за плетене. Познаването на материали от всеки един плетач, гарантира проекта му да стане добре от комбинацията модел + суровина. За различните дизайни са подходящи различни прежди, за тях различни плетки и разбира се различно е прането им, гладенето и съхранението. Вълната като такъв материал няма да я включим през този месец, защото тя ни владее цяла зима с прекрасните си свойства. Сега ще си плетем материалите за по-топлите месеци. Памука -материал без голяма еластичност, но с много други качества доказал се през вековете се използва и до днес. Не го препоръчвам за начинаещи плетачи (при него всяка една неравност в плетенето си личи)постепенно отстъпва място то си на бамбука. Бамбука - мек, приятен за плете и още по-приятен за носене постепенно навлиза много в нашето ежедневие. В момента голяма част от фабричните чорапи, които носим се правят от такава суровина. Поплетете и се уверете сами, препоръчвам Ви го! От доста време на сайта ни има схема за бебешка жилетка от бамбук. Повечето мами и баби предпочитат естествени материали за дрехите на децата си. Затова може да го пробвате на куката. Вискозата....тя не влиза нито в графата на естествените прежди, нито при синтетичните. Каква е тя -ДЪРВЕНАТА коприна, както я наричат някой хора, ще Ви пишем пак през месец Май.
Предполагам, че плетачи като вас ще направят бебешката жилетка само за няколко часа. С нетърпение очаквам вашето мнение за преждата като коментари. Суровината е сравнително нова на пазара и ще ми бъде интересно да я обсъдим

Няма коментари:

Публикуване на коментар